Announcement

Collapse

Forum Rules

  • No flaming or derogatory remarks, directly or through insinuation.
  • No discussion, sharing or referencing illegal software such as hacks, keygen, cracks and pirated software.
  • No offensive contents, including but not limited to, racism, gore or pornography.
  • No excessive spam/meme, i.e. copious one liners in a short period of time, typing with all caps or posting meme responses (text/image).
  • No trolling, including but not limited to, flame incitation, user provocation or false information distribution.
  • No link spamming or signature advertisements for content not specific to Dota 2.
  • No Dota 2 key requests, sell, trade etc.
  • You may not create multiple accounts for any purpose, including ban evasion, unless expressly permitted by a moderator.

  • Please search before posting. One thread per issue. Do not create another thread if there is an existing one already.
  • Before posting anything, make sure you check out all sticky threads (e.g., this). Do not create new threads about closed ones.
  • It is extremely important that you post in correct forum section.

  • Balance discussion only in Misc.
  • All art related (such as hero model) feedbacks go to Art Feedback Forum.
  • All matchmaking feedback should go here: Matchmaking Feedback
  • All report/low priority issues should go here: Commend/Report/Ban Feedback
  • No specific workshop item feedback. These should go to workshop page of that item.
  • When posting in non-bugs section (such as this), use [Bugs], [Discussion] or [Suggestion] prefix in your thread name.



In case you object some action by a moderator, please contact him directly through PM and explain your concerns politely. If you are still unable to resolve the issue, contact an administrator. Do not drag these issues in public.



All rules are meant to augment common sense, please use them when not conflicted with aforementioned policies.
See more
See less

Russia and North Europe Server Support

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hi, is anyone investigating this? Today I've been having issues of 300 ping in the EU West server, which after running tracert turned out to be a Tinet server being slow. Here's the route:

    Tracing route to 146.66.153.120 over a maximum of 30 hops

    1 1 ms 1 ms 1 ms DD-WRT [192.168.1.1]
    2 16 ms 9 ms 9 ms cpc3-dals19-2-0-gw.hari.cable.virginm.net [82.47
    .174.1]
    3 8 ms 19 ms 9 ms hari-core-2a-ae4-633.network.virginmedia.net [21
    3.104.84.97]
    4 9 ms 11 ms 116 ms brnt-bb-1a-ae8-0.network.virginmedia.net [81.96.
    16.201]
    5 34 ms 27 ms 16 ms brhm-bb-1b-et-700-0.network.virginmedia.net [62.
    253.175.38]
    6 33 ms 25 ms 27 ms ae1.lon25.ip4.tinet.net [77.67.65.161]
    7 179 ms 173 ms 169 ms ae5.fra61.ip4.tinet.net [141.136.107.218]
    8 177 ms 191 ms 183 ms valve-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.170]
    9 187 ms 160 ms 161 ms 146-66-154-243.valve.net [146.66.154.243]

    The issue is seems to be the 7th link?

    Any ideas? Getting much better pings to US strangely!

    Comment


    • And literally I as I post the next run works. Super efficient or coincidence. Happy either way!

      Comment


      • If this lag problem isn't fixed after the server patch im gonna kill myself

        Comment


        • It's between Valve and Telenor, and the Valve guy just said that they have already contacted Telenor.

          Comment


          • Originally posted by Dedd View Post
            Hi, is anyone investigating this? Today I've been having issues of 300 ping in the EU West server, which after running tracert turned out to be a Tinet server being slow. Here's the route:

            Tracing route to 146.66.153.120 over a maximum of 30 hops

            1 1 ms 1 ms 1 ms DD-WRT [192.168.1.1]
            2 16 ms 9 ms 9 ms cpc3-dals19-2-0-gw.hari.cable.virginm.net [82.47
            .174.1]
            3 8 ms 19 ms 9 ms hari-core-2a-ae4-633.network.virginmedia.net [21
            3.104.84.97]
            4 9 ms 11 ms 116 ms brnt-bb-1a-ae8-0.network.virginmedia.net [81.96.
            16.201]
            5 34 ms 27 ms 16 ms brhm-bb-1b-et-700-0.network.virginmedia.net [62.
            253.175.38]
            6 33 ms 25 ms 27 ms ae1.lon25.ip4.tinet.net [77.67.65.161]
            7 179 ms 173 ms 169 ms ae5.fra61.ip4.tinet.net [141.136.107.218]
            8 177 ms 191 ms 183 ms valve-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.170]
            9 187 ms 160 ms 161 ms 146-66-154-243.valve.net [146.66.154.243]

            The issue is seems to be the 7th link?

            Any ideas? Getting much better pings to US strangely!
            Line no 9 is not usa it is austria, and you are getting bad ping to euro zone .
            CPU: i7-4790k 4ghz
            Cooler: Zalman Quiet
            RAM:16 gb Kingston HyperX Furry
            MB: Gigabye z97n-wifi
            GPU: Evga GTX 970 sc 4GB
            HDD: Intel 530 series 240gb, 2 TB wd green
            PSU: Silverstone SFX 600w
            Case: Silvestone rvz01b

            Comment


            • Hi guys, for these past few days I've been facing 200 pings on eu servers.
              I had no idea what went wrong
              here's the route:

              C:\Users\XianXi>tracert 146.66.152.1

              Tracing route to gw.lux.valve.net [146.66.152.1]
              over a maximum of 30 hops:

              1 109 ms 115 ms 78 ms 10.10.148.1
              2 50 ms 52 ms 23 ms brig-core-2b-ae6-726.network.virginmedia.net [80
              .3.65.209]
              3 63 ms 75 ms 77 ms popl-bb-1b-ae14-0.network.virginmedia.net [213.1
              05.159.157]
              4 125 ms 141 ms 126 ms nrth-bb-1b-et-700-0.network.virginmedia.net [62.
              253.175.53]
              5 177 ms 97 ms 97 ms brhm-bb-1b-et-710-0.network.virginmedia.net [62.
              253.175.77]
              6 147 ms 160 ms 171 ms ae1.lon25.ip4.tinet.net [77.67.65.161]
              7 64 ms 99 ms 81 ms xe-1-0-2.fra61.ip4.tinet.net [89.149.186.121]
              8 107 ms 216 ms 172 ms valve-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.170]
              9 195 ms 180 ms 155 ms gw.lux.valve.net [146.66.152.1]

              Trace complete.


              Please advise..

              Comment


              • I have the exact same problem as described above. 70% of games are almost unplayable with 200 - 300 ms and sometimes packet loss. Playing from Norway to EU west.

                Comment


                • I haven't heard back from Telenor. But I have withdrawn the route from the Tinet path to see if that fixes this. Please let me know if things look better.

                  Originally posted by Millenlol View Post
                  Bredbandsbolaget here as well, living in Stockholm. Experiencing the same kind of randomness in ping. One game I have 30-50ms (normal) then suddenly the next game I have 250+.

                  EU West
                  C:\Users\Millen>tracert 146.66.152.1

                  Tracing route to gw.lux.valve.net [146.66.152.1]
                  over a maximum of 30 hops:

                  1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.254
                  2 * 1 ms 1 ms ua-85-229-192-1.cust.bredbandsbolaget.se [85.229
                  .192.1]
                  3 13 ms 14 ms 11 ms ti3002d401-xe1-0-1.ti.telenor.net [146.172.88.15
                  3]
                  4 12 ms 11 ms 12 ms ti3002c400-ae4-0.ti.telenor.net [146.172.19.206]

                  5 13 ms 12 ms 12 ms ti0300c360-ae17-0.ti.telenor.net [146.172.19.173
                  ]
                  6 11 ms 12 ms 11 ms ti0001b400-ae0-0.ti.telenor.net [146.172.105.18]

                  7 71 ms 11 ms 11 ms tiscali-1.ti.telenor.net [148.122.9.10]
                  8 251 ms 253 ms * ae5.fra61.ip4.tinet.net [141.136.107.218]
                  9 254 ms 246 ms * valve-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.170]
                  10 246 ms 252 ms * gw.lux.valve.net [146.66.152.1]
                  11 259 ms * 246 ms gw.lux.valve.net [146.66.152.1]

                  Trace complete.

                  EU East
                  C:\Users\Millen>tracert 146.66.155.1

                  Tracing route to 146.66.155.1 over a maximum of 30 hops

                  1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.254
                  2 1 ms 3 ms 1 ms ua-85-229-192-1.cust.bredbandsbolaget.se [85.229
                  .192.1]
                  3 14 ms 15 ms 15 ms ti3002d401-xe1-0-1.ti.telenor.net [146.172.88.15
                  3]
                  4 15 ms 14 ms 14 ms ti3002c400-ae4-0.ti.telenor.net [146.172.19.206]

                  5 15 ms 14 ms 15 ms ti3003c400-ae0-0.ti.telenor.net [146.172.100.70]

                  6 14 ms 14 ms 14 ms ti6000b400-ae1-0.ti.telenor.net [146.172.105.46]

                  7 15 ms 15 ms 15 ms dix.te1-3.cr1.cop1.dk.ipv4.kaiaglobal.com [192.3
                  8.7.72]
                  8 135 ms 138 ms 47 ms po2.cr1.ham1.de.ipv4.kaiaglobal.com [193.34.48.1
                  3]
                  9 27 ms 27 ms 27 ms ae0-0.cr1.ham2.de.ipv4.kaiaglobal.com [193.34.48
                  .78]
                  10 34 ms 34 ms 37 ms ae0-120.cr1.fra1.de.ipv4.kaiaglobal.com [193.34.
                  48.54]
                  11 46 ms 46 ms 46 ms ae0-109.cr1.vie1.at.ipv4.kaiaglobal.com [195.13.
                  60.142]
                  12 46 ms 46 ms 46 ms valve.cr1.vie1.at.ipv4.kaiaglobal.com [193.34.48
                  .106]
                  13 47 ms 48 ms 53 ms 146.66.155.1

                  Trace complete.

                  Comment


                  • Look like a possible issue with the link from London. Can you try re-running the trace again? I have a made a few changes on my side to change the routing.

                    Originally posted by shunkori View Post
                    Hi guys, for these past few days I've been facing 200 pings on eu servers.
                    I had no idea what went wrong
                    here's the route:

                    C:\Users\XianXi>tracert 146.66.152.1

                    Tracing route to gw.lux.valve.net [146.66.152.1]
                    over a maximum of 30 hops:

                    1 109 ms 115 ms 78 ms 10.10.148.1
                    2 50 ms 52 ms 23 ms brig-core-2b-ae6-726.network.virginmedia.net [80
                    .3.65.209]
                    3 63 ms 75 ms 77 ms popl-bb-1b-ae14-0.network.virginmedia.net [213.1
                    05.159.157]
                    4 125 ms 141 ms 126 ms nrth-bb-1b-et-700-0.network.virginmedia.net [62.
                    253.175.53]
                    5 177 ms 97 ms 97 ms brhm-bb-1b-et-710-0.network.virginmedia.net [62.
                    253.175.77]
                    6 147 ms 160 ms 171 ms ae1.lon25.ip4.tinet.net [77.67.65.161]
                    7 64 ms 99 ms 81 ms xe-1-0-2.fra61.ip4.tinet.net [89.149.186.121]
                    8 107 ms 216 ms 172 ms valve-gw.ip4.tinet.net [77.67.74.170]
                    9 195 ms 180 ms 155 ms gw.lux.valve.net [146.66.152.1]

                    Trace complete.


                    Please advise..

                    Comment


                    • Originally posted by milton View Post
                      Look like a possible issue with the link from London. Can you try re-running the trace again? I have a made a few changes on my side to change the routing.
                      It works for me now! You saved my life,

                      best regards Sweden!

                      Comment


                      • seems to work fine now, no more tinet routing, thanks valve!

                        Comment


                        • Still having around 200 ping to Eu West from Finland. My ISP is Anvia.

                          Comment


                          • Seems like the problem is fixed for me aswell. I had +200ms ping to some Luxembourg servers, and its around 70-80ms again. My provider is Telenor.

                            Comment


                            • I had some lags in my game... maybe server dropped or something... then got 3 random disconnects with message: Steam Login Failure ... then everything went back to normal...Was playing on EU West (~ 30 minutes ago)
                              This is how Dota2 games should look like! Game 1_Game 2_Game 3_Game 4_Game 5_Game 6

                              Comment


                              • Originally posted by superdotajumala View Post
                                Still having around 200 ping to Eu West from Finland. My ISP is Anvia.
                                It was fixed for me for a few days but now I'm having the same issue. From Finland, my ISP is DNA.
                                Checked it with a tracert and the problem seems to be the tinet routing again.

                                Comment

                                Working...
                                X