Announcement

Collapse

Forum Rules

  • No flaming or derogatory remarks, directly or through insinuation.
  • No discussion, sharing or referencing illegal software such as hacks, keygen, cracks and pirated software.
  • No offensive contents, including but not limited to, racism, gore or pornography.
  • No excessive spam/meme, i.e. copious one liners in a short period of time, typing with all caps or posting meme responses (text/image).
  • No trolling, including but not limited to, flame incitation, user provocation or false information distribution.
  • No link spamming or signature advertisements for content not specific to Dota 2.
  • No Dota 2 key requests, sell, trade etc.
  • You may not create multiple accounts for any purpose, including ban evasion, unless expressly permitted by a moderator.

  • Please search before posting. One thread per issue. Do not create another thread if there is an existing one already.
  • Before posting anything, make sure you check out all sticky threads (e.g., this). Do not create new threads about closed ones.
  • It is extremely important that you post in correct forum section.

  • Balance discussion only in Misc.
  • All art related (such as hero model) feedbacks go to Art Feedback Forum.
  • All matchmaking feedback should go here: Matchmaking Feedback
  • All report/low priority issues should go here: Commend/Report/Ban Feedback
  • No specific workshop item feedback. These should go to workshop page of that item.
  • When posting in non-bugs section (such as this), use [Bugs], [Discussion] or [Suggestion] prefix in your thread name.



In case you object some action by a moderator, please contact him directly through PM and explain your concerns politely. If you are still unable to resolve the issue, contact an administrator. Do not drag these issues in public.



All rules are meant to augment common sense, please use them when not conflicted with aforementioned policies.
See more
See less

Australia and South Africa Server Support

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    what happen about Southeast server, Chinese players even can not play dota2 due to the horrible packet loss . (((((

    Comment


    • #32
      Originally posted by fuxiaotong View Post
      what happen about Southeast server, Chinese players even can not play dota2 due to the horrible packet loss . (((((
      Wrong thread.

      Comment


      • #33
        Has this improved any? I am now seeing Telstra traffic going via Perth to the rest of Australia from Singapore.

        Originally posted by unusep View Post
        Hello. I've been getting pings of about 230ms to Australian servers. It seems my connection is being routed from Singapore to Hong Kong and then to Australia.

        1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
        2 2 ms 2 ms 2 ms fnet65-f109-access.vqbn.com.sg [202.83.109.65]
        3 2 ms 2 ms 3 ms 202.73.37.254
        4 3 ms 2 ms 2 ms 165.21.19.177
        5 16 ms 4 ms 4 ms 165.21.12.86
        6 4 ms 4 ms 4 ms 165.21.45.94
        7 3 ms 3 ms 4 ms 203.118.7.15
        8 3 ms 4 ms 3 ms an-ats-int10.starhub.net.sg [203.118.3.176]
        9 6 ms 5 ms 7 ms 203.116.5.158
        10 5 ms 5 ms 5 ms i-1-2-0.istt-core01.bi.telstraglobal.net [202.84
        .243.113]
        11 55 ms 54 ms 54 ms i-0-1-1-0.pthw-core01.bx.telstraglobal.net [202.
        84.141.9]
        12 225 ms 226 ms 226 ms tengige0-2-0-7.wel-core3.perth.telstra.net [203.
        50.13.225]
        13 216 ms 218 ms 218 ms bundle-ether7.fli-core1.adelaide.telstra.net [20
        3.50.11.18]
        14 219 ms 217 ms 221 ms bundle-ether9.win-core1.melbourne.telstra.net [2
        03.50.11.91]
        15 218 ms 216 ms 222 ms bundle-ether12.ken-core4.sydney.telstra.net [203
        .50.11.12]
        16 223 ms 226 ms 226 ms bundle-ether1.ken39.sydney.telstra.net [203.50.6
        .146]
        17 216 ms 216 ms 217 ms high985158.lnk.telstra.net [139.130.72.178]
        18 216 ms 216 ms 216 ms unknown.hwng.net [173.245.208.218]
        19 223 ms 222 ms 223 ms 103-10-125-227.valve.net [103.10.125.227]

        With the SEA-ME-WE-3 cable having been restored, the route could be better optimised going straight to Perth from Singapore. I've been getting a steady 50ms latency to www.iinet.com.au through a more optimised route.

        1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
        2 3 ms 2 ms 2 ms fnet65-f109-access.vqbn.com.sg [202.83.109.
        3 2 ms 3 ms 2 ms 202.73.37.231
        4 2 ms 2 ms 2 ms p4739.sgw.equinix.com [202.79.197.45]
        5 50 ms 50 ms * po0-1-1.cor1.per1.on.ii.net [203.16.211.230
        6 50 ms 50 ms 50 ms xe-0-0-0.cr1.per1.on.ii.net [150.101.33.98]
        7 50 ms 50 ms 50 ms po6-10.per-qv1-bdr2.on.ii.net [150.101.33.9
        8 50 ms 50 ms 51 ms gi5-2.icp-osb-core1.iinet.net.au [203.215.4
        9 50 ms 50 ms 50 ms www.iinet.net.au [203.173.50.151]

        Is there any way for Valve to better optimise the route through Telstra?

        Comment


        • #34
          We had some bad routing. I have worked around it for now. Please let me know if this has improved.

          Originally posted by fuxiaotong View Post
          what happen about Southeast server, Chinese players even can not play dota2 due to the horrible packet loss . (((((

          Comment


          • #35
            Mate, from NZ / Slingshot isp I saw improvements. No drop outs over the weekend for me. Unfortunately, im now with a different ISP so is unable to get a traceroute for Slingshot. Any folks on slingshot please do a traceroute as well.

            Comment


            • #36
              Originally posted by milton View Post
              Has this improved any? I am now seeing Telstra traffic going via Perth to the rest of Australia from Singapore.
              Milton,

              Is this what you meant? Is this the best route now?

              Tracing route to sgp-2.valve.net [103.10.124.1]
              over a maximum of 30 hops:

              1 3 ms 3 ms 3 ms 192.168.11.1
              2 * * * Request timed out.
              3 78 ms 75 ms 79 ms 10.112.0.61
              4 87 ms 59 ms 94 ms 10.112.0.253
              5 118 ms 94 ms 79 ms 119.225.48.173
              6 * * * Request timed out.
              7 73 ms 74 ms 74 ms 61.88.226.109
              8 113 ms 259 ms 134 ms 203.208.175.17
              9 149 ms 139 ms 129 ms 203.208.152.49
              10 107 ms 109 ms 191 ms ge-3-0-0-0.sngc3-dr2.ix.singtel.com [203.208.151.162]
              11 116 ms 109 ms 123 ms 203.208.186.102
              12 131 ms 154 ms 144 ms if-0-0-0-1108.core1.SVQ-Singapore.as6453.net [120.29.214.13]
              13 122 ms 109 ms 114 ms if-8-1-0-0.tcore1.SVW-Singapore.as6453.net [180.87.36.22]
              14 147 ms 119 ms 109 ms 180.87.12.150
              15 153 ms 158 ms 124 ms unknown.hwng.net [173.245.210.222]
              16 128 ms 109 ms 184 ms sgp-2.valve.net [103.10.124.1]

              Comment


              • #37
                Something seems to be wrong with the South African servers.

                thanks.

                Comment


                • #38
                  Hi guys

                  Everytime i search for a match, it searches fine, and i can hit accept, but after the load screen comes up it waits thirty seconds or so before saying "Unable to establish connection to server." My internet is fine, (I have a ping of 24ms on speedtest) and can clearly get into DotA2, but can't even play a lobby game! This has only happened today, since the small 30MB update (around 18/5/13). Two days ago I could play the game without any dramas.

                  Anyone have any fixes for this issue? Have tried restarting computer, router and steam numerous times.

                  Cheers
                  Dory

                  Dota2_error.jpg

                  Comment


                  • #39
                    Milton,

                    I am now getting 2 different results for the different servers(sgp-1.valve.net and sgp-2.valve.net). One of them is giving me 300 ms and the other about 109ms. Any ideas why?

                    Tracing route to sgp-1.valve.net [103.28.54.1]
                    over a maximum of 30 hops:

                    1 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.11.1
                    2 * * * Request timed out.
                    3 77 ms 74 ms 75 ms 10.112.0.49
                    4 69 ms 304 ms 184 ms ge-0-1-0-101.bdr01.per02.wa.VOCUS.net.au [114.31.207.61]
                    5 404 ms 439 ms 333 ms ge-0-0-0-18.cor01.per02.wa.VOCUS.net.au [114.31.206.82]
                    6 258 ms 285 ms 503 ms ten-0-2-0-7.cor03.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31.206.126]
                    7 314 ms 309 ms 439 ms ten-0-5-0-1.cor01.syd04.nsw.VOCUS.net.au [175.45.72.118]
                    8 282 ms 275 ms 283 ms ten-0-0-0-2.cor01.sjc01.ca.VOCUS.net [114.31.199.36]
                    9 278 ms 269 ms 259 ms ten-0-1-0-1.cor01.sjc02.ca.VOCUS.net [114.31.199.181]
                    10 269 ms 269 ms 259 ms ten-2-0-0.bdr01.sjc02.ca.VOCUS.net [114.31.199.185]
                    11 * * * Request timed out.
                    12 265 ms 309 ms 283 ms 8-1.r1.la.hwng.net [209.197.1.214]
                    13 * * * Request timed out.
                    14 520 ms 449 ms 514 ms te0-2-0-0.gw1.lax3.asianetcom.net [61.14.158.48]
                    15 450 ms 469 ms 459 ms te0-3-0-1.wr1.sin0.asianetcom.net [61.14.158.49]
                    16 481 ms 459 ms 469 ms te0-0-4-0.wr2.sin0.asianetcom.net [61.14.157.38]
                    17 449 ms 469 ms 463 ms gi6-0-0.gw2.sin1.asianetcom.net [61.14.157.114]
                    18 462 ms 559 ms 449 ms gi14-0-0.gw5.sin1.asianetcom.net [202.147.48.122]
                    19 288 ms 269 ms 284 ms HID-0001.asianetcom.net [203.192.169.214]
                    20 279 ms 319 ms 264 ms unknown.hwng.net [173.245.210.218]
                    21 291 ms 264 ms 294 ms 103-28-54-225.valve.net [103.28.55.225]
                    22 271 ms 294 ms 299 ms sgp-1.valve.net [103.28.54.1]




                    Tracing route to sgp-2.valve.net [103.10.124.1]
                    over a maximum of 30 hops:

                    1 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.11.1
                    2 * * * Request timed out.
                    3 62 ms 73 ms 69 ms 10.112.0.61
                    4 86 ms 79 ms 74 ms 10.112.0.253
                    5 318 ms 59 ms 79 ms 119.225.48.173
                    6 * * * Request timed out.
                    7 78 ms 114 ms 73 ms 61.88.226.109
                    8 122 ms 108 ms 144 ms 203.208.175.17
                    9 104 ms 155 ms 109 ms ge-2-0-0-0.sngtp-dr2.ix.singtel.com [203.208.149.190]
                    10 132 ms 139 ms 124 ms 203.208.153.109
                    11 162 ms 144 ms 124 ms 203.208.186.102
                    12 196 ms 203 ms 209 ms if-0-0-0-1108.core1.SVQ-Singapore.as6453.net [120.29.214.13]
                    13 126 ms 125 ms 103 ms if-8-1-0-0.tcore1.SVW-Singapore.as6453.net [180.87.36.22]
                    14 127 ms 109 ms 109 ms 180.87.12.150
                    15 143 ms 118 ms 109 ms unknown.hwng.net [173.245.210.218]
                    16 109 ms 109 ms 109 ms sgp-2.valve.net [103.10.124.1]

                    Cheers!

                    Comment


                    • #40
                      Ip for South Afrika server?

                      Comment


                      • #41
                        South Africa server ip : 152.111.192.1
                        CPU: i7-4790k 4ghz
                        Cooler: Zalman Quiet
                        RAM:16 gb Kingston HyperX Furry
                        MB: Gigabye z97n-wifi
                        GPU: Evga GTX 970 sc 4GB
                        HDD: Intel 530 series 240gb, 2 TB wd green
                        PSU: Silverstone SFX 600w
                        Case: Silvestone rvz01b

                        Comment


                        • #42
                          Yeah, I think our provider is doing something funny with our routes. I had them fix this on Friday, but they may have only done one of our networks, not both.

                          Originally posted by mwccl View Post
                          Milton,

                          I am now getting 2 different results for the different servers(sgp-1.valve.net and sgp-2.valve.net). One of them is giving me 300 ms and the other about 109ms. Any ideas why?

                          Tracing route to sgp-1.valve.net [103.28.54.1]
                          over a maximum of 30 hops:

                          1 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.11.1
                          2 * * * Request timed out.
                          3 77 ms 74 ms 75 ms 10.112.0.49
                          4 69 ms 304 ms 184 ms ge-0-1-0-101.bdr01.per02.wa.VOCUS.net.au [114.31.207.61]
                          5 404 ms 439 ms 333 ms ge-0-0-0-18.cor01.per02.wa.VOCUS.net.au [114.31.206.82]
                          6 258 ms 285 ms 503 ms ten-0-2-0-7.cor03.syd03.nsw.VOCUS.net.au [114.31.206.126]
                          7 314 ms 309 ms 439 ms ten-0-5-0-1.cor01.syd04.nsw.VOCUS.net.au [175.45.72.118]
                          8 282 ms 275 ms 283 ms ten-0-0-0-2.cor01.sjc01.ca.VOCUS.net [114.31.199.36]
                          9 278 ms 269 ms 259 ms ten-0-1-0-1.cor01.sjc02.ca.VOCUS.net [114.31.199.181]
                          10 269 ms 269 ms 259 ms ten-2-0-0.bdr01.sjc02.ca.VOCUS.net [114.31.199.185]
                          11 * * * Request timed out.
                          12 265 ms 309 ms 283 ms 8-1.r1.la.hwng.net [209.197.1.214]
                          13 * * * Request timed out.
                          14 520 ms 449 ms 514 ms te0-2-0-0.gw1.lax3.asianetcom.net [61.14.158.48]
                          15 450 ms 469 ms 459 ms te0-3-0-1.wr1.sin0.asianetcom.net [61.14.158.49]
                          16 481 ms 459 ms 469 ms te0-0-4-0.wr2.sin0.asianetcom.net [61.14.157.38]
                          17 449 ms 469 ms 463 ms gi6-0-0.gw2.sin1.asianetcom.net [61.14.157.114]
                          18 462 ms 559 ms 449 ms gi14-0-0.gw5.sin1.asianetcom.net [202.147.48.122]
                          19 288 ms 269 ms 284 ms HID-0001.asianetcom.net [203.192.169.214]
                          20 279 ms 319 ms 264 ms unknown.hwng.net [173.245.210.218]
                          21 291 ms 264 ms 294 ms 103-28-54-225.valve.net [103.28.55.225]
                          22 271 ms 294 ms 299 ms sgp-1.valve.net [103.28.54.1]




                          Tracing route to sgp-2.valve.net [103.10.124.1]
                          over a maximum of 30 hops:

                          1 2 ms 2 ms 2 ms 192.168.11.1
                          2 * * * Request timed out.
                          3 62 ms 73 ms 69 ms 10.112.0.61
                          4 86 ms 79 ms 74 ms 10.112.0.253
                          5 318 ms 59 ms 79 ms 119.225.48.173
                          6 * * * Request timed out.
                          7 78 ms 114 ms 73 ms 61.88.226.109
                          8 122 ms 108 ms 144 ms 203.208.175.17
                          9 104 ms 155 ms 109 ms ge-2-0-0-0.sngtp-dr2.ix.singtel.com [203.208.149.190]
                          10 132 ms 139 ms 124 ms 203.208.153.109
                          11 162 ms 144 ms 124 ms 203.208.186.102
                          12 196 ms 203 ms 209 ms if-0-0-0-1108.core1.SVQ-Singapore.as6453.net [120.29.214.13]
                          13 126 ms 125 ms 103 ms if-8-1-0-0.tcore1.SVW-Singapore.as6453.net [180.87.36.22]
                          14 127 ms 109 ms 109 ms 180.87.12.150
                          15 143 ms 118 ms 109 ms unknown.hwng.net [173.245.210.218]
                          16 109 ms 109 ms 109 ms sgp-2.valve.net [103.10.124.1]

                          Cheers!

                          Comment


                          • #43
                            cpt.valve.net is the easiest way to remember it. (CPT == cape town)

                            Originally posted by Fapfapnaprepeat View Post
                            Ip for South Afrika server?

                            Comment


                            • #44
                              Originally posted by Dory_Aust View Post
                              Hi guys

                              Everytime i search for a match, it searches fine, and i can hit accept, but after the load screen comes up it waits thirty seconds or so before saying "Unable to establish connection to server." My internet is fine, (I have a ping of 24ms on speedtest) and can clearly get into DotA2, but can't even play a lobby game! This has only happened today, since the small 30MB update (around 18/5/13). Two days ago I could play the game without any dramas.

                              Anyone have any fixes for this issue? Have tried restarting computer, router and steam numerous times.

                              Cheers
                              Dory

                              [ATTACH]15235[/ATTACH]
                              Whats your computer spec ?

                              If you can like others do a traceroute to the server you are connecting.

                              Comment


                              • #45
                                Australian server down? Stuck at finding server

                                Comment

                                Working...
                                X