Announcement

Collapse

Forum Rules

  • No flaming or derogatory remarks, directly or through insinuation.
  • No discussion, sharing or referencing illegal software such as hacks, keygen, cracks and pirated software.
  • No offensive contents, including but not limited to, racism, gore or pornography.
  • No excessive spam/meme, i.e. copious one liners in a short period of time, typing with all caps or posting meme responses (text/image).
  • No trolling, including but not limited to, flame incitation, user provocation or false information distribution.
  • No link spamming or signature advertisements for content not specific to Dota 2.
  • No Dota 2 key requests, sell, trade etc.
  • You may not create multiple accounts for any purpose, including ban evasion, unless expressly permitted by a moderator.

  • Please search before posting. One thread per issue. Do not create another thread if there is an existing one already.
  • Before posting anything, make sure you check out all sticky threads (e.g., this). Do not create new threads about closed ones.
  • It is extremely important that you post in correct forum section.

  • Balance discussion only in Misc.
  • All art related (such as hero model) feedbacks go to Art Feedback Forum.
  • All matchmaking feedback should go here: Matchmaking Feedback
  • All report/low priority issues should go here: Commend/Report/Ban Feedback
  • No specific workshop item feedback. These should go to workshop page of that item.
  • When posting in non-bugs section (such as this), use [Bugs], [Discussion] or [Suggestion] prefix in your thread name.



In case you object some action by a moderator, please contact him directly through PM and explain your concerns politely. If you are still unable to resolve the issue, contact an administrator. Do not drag these issues in public.



All rules are meant to augment common sense, please use them when not conflicted with aforementioned policies.
See more
See less

Identical loading bugs on 2 different HW setups; not on Windows

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Identical loading bugs on 2 different HW setups; not on Windows

    I have two separate machines: My desktop has an i3-5010U with Intel HD graphics 5500 on OpenGL 4.6 and is running Ubuntu 20.04.3. My laptop has a i5-6200U with Intel HD graphics 520 (also on OpenGL 6.4) and is dual-booting Ubuntu 20.04.3 and Windows 10.

    Starting from between 4 and 6 days ago, I became unable to load into multiplayer matches on Linux on both machines, although the same effect was not present on my laptop when run under Windows 10.

    The bug: after I hit "accept" on a multiplayer match, the main UI fades out and the match picking UI begins to load, and then gets stuck. I am able to see the chat console in the center of the screen (although it never shifts to the right side, which happens during a successful load) and the blank 2x5 hero icon placeholders in the top, but nothing more. My party members report me not connecting. After 10-30s, I assume that I'm kicked back to the main UI, and my screen goes black - but takes an abnormally long amount of time to load the main UI, at least 3 minutes (and in some cases it might not have finished after 5, at which point I force-killed the game).

    I have a software development background and am willing to install debug builds, read console logs, or do other things of that nature. I am not sure what other information I could provide to help at this point (just tell me what would be useful and I'll provide it), other than installing Dota on Proton on Linux, which is in progress.

    Thank you in advance for any help you might give; I hope to be as useful a bug-reporter as possible.
Working...
X